Termékek Menü
+3626/324-455 ; +3630/440-0982

Laddomat 21-60 töltőegység

Ár:
157.900 Ft (124.331 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 2.286 Ft

LM 6A szivattyúval szerelve Erp . Elzáró szeleppel: 3db R32 karos golyóscsap. Standard kivitelben
63-72 °C-os termo elemmel . EPP szigetelés alapfelszereltség. Tartozék hőmérővel (3db) és beépített visszacsapószeleppel.

5/4-es vagy 28-as roppantós csatlakozással kérhető! Kérjük a rendelés végén megjegyzésben jelöljék az erre vonatkozó igényt!

Elérhetőség: Előrendelhető
Gyártó: Laddomat
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

LM6 Erp szivattyúval szerelve. A Laddomat 21-60 töltőegység beépítését azoknak javasoljuk, akik a fatüzelésű kazánnal a fűtési költségeiket szeretnék jelentősen tovább csökkenteni, ugyanakkor a fáradságos munkától is szeretnék megkímélni magukat (állandó utántöltés a tűztérbe). Beépítése a rendszerbe rendkívül egyszerű. A töltőegység automatikusan üzemel és a legnagyobb hatásfokot hozza ki a kazán-puffertartály egységből.

Miért jó a Laddomat a rendszerben?

A Laddomat 21-60 lehetővé teszi, hogy a kazán a begyújtást követően gyorsan elérje a magas üzemi hőmérsékletet. Magas és egyenletes hőmérsékleten, lassan tölti fel a puffertartályt, ezáltal biztosítja az optimális rétegződést. A megfelelő rétegződés* 70 °C fok felett jön létre, lassú vízáramlás mellet. Ezzel ellentétben, ha a víz hőmérséklete alacsony, akkor a beérkező víz összekeveredik a tartályban lévő hidegebb vízzel, így jóval tovább tart a puffertartály felfűtése és ehhez több fára van szükség. 

A tűztérben a fa leégése után a kazánban visszamaradó parázs által leadott hőt a puffertartályba vezeti gravitációs keringéssel. Amennyiben áramszünet következtében leáll a szivattyú, ön-cirkuláció (gravitációs keringés) segítségével átvezeti a kazán hőjét a puffertartályba, így egy másodlagos biztonsági szelepként működik. Ezáltal elkerülhető egy esetleges kazánrobbanás. Laddomat 21-60 használata illetve megfelelően kiépített rendszer esetén nincs szükség szünetmentes tápegység beépítésére, kivétel 11-30, 11-100 típusok.

Felmelegíti a kazán aljában található hideg vizet, így megelőzhető, hogy a kondenzáció következtében a kazán rozsdásodjon és ezzel az élettartama csökkenjen. A legtöbb kazángyártó megvonja a garanciát, ha a kazán visszatérő vízhőmérséklete 50’C alá csökken. Ellenőrizze a jótállási jegyen ezt az információt.

Működés

A Laddomat 21-60 teljesen automatikusan működik, amennyiben egy füstgáz termosztátot csatlakoztatunk a kazán füstcsőhöz, amely automatikusan vezérli a szivattyú indítását és leállítását.

A Laddomat 21-60 nem igényel különösebb karbantartást, időnként ellenőrizni kell a hőfokszabályzó patron és a visszacsapó szelep házát és szükség esetén tisztítsuk ki.  A kiváló minőségű elzáró szelepek lezárásával a javítási munkák a  rendszer leürítése nélkül elvégezhetőek.

FONTOS! A Laddomat 21-60 elé egy iszapleválasztó beépítését javasoljuk, ennek hiánya a szivattyú kopásához vezet. Egy kombinált iszap-és levegő leválasztó segítségével kiszűrhetjük a rendszerből az oxigént, ezzel megelőzzük a korróziót.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!